Молитва, во еже назнаменати отроча, приемлюще имя в осмый день рождения своего.

Ведомо буди, яко по рождестве во осмый день, приносится младенец от бабы к храму, и стоит пред враты храма.

Священник же творит: Благословен Бог наш: Трисвятое. Пресвятая Троице: И по Отче наш: Яко твое есть царство: Таже отпустительный тропарь дне, или святаго храма. Священник же знгаменует его чело, уста и перси, и глаголет молитву:

Господу помолимся.

Господи Боже наш, тебе молимся и тебе просим: Да знаменается свет лица твоего на рабе твоем сем, (или на рабе твоей сей,) имярек, и да знаменается крест единороднаго Сына твоего в сердце, и в помышлениях его (или ея), во еже бегати суеты мира, и от всякаго лукаваго навета вражия, последовати же повелением твоим. И даждь, Господи, не отречену пребыти имени твоему святому на нем, (или на ней) совокупляемем (или совокупляемей) во время благопотребно святей твоей церки, и совершаемем (или совершаемей) страшными тайнами Христа твоего: да, по заповедем твоим жительствовав, (или жительствовавши) и сохранив (или сохранивши) печать нерушиму, получит блаженство избранных во царствии твоем. Благодатию и человеколюбием единороднаго Сына твоего, с нимже благослоен еси, с пресвятым, и благим, и животворящим твоим Духом, ныне, и присно, и во веки веков, аминь.

Таже в руце взем отроча, стоит пред враты храма, или пред образом пресвятыя Богородицы, и творит креста образ, глаголя:
Радуйся благодатная Богородице Дево, из тебе бо возсия солнце правды Христос Бог наш, просвещаяй сущыя во тме. Веселися и ты, старче праведный, примемый во объятия свободителя душ наших, дарующаго нам воскресение.

И бывает отпуст.

Подобает ведати, яко рожденный младенец, аще убо немощствуяй не ссет, но к смерти зрит, не подобает ожидати, якоже нецыи зле глаголют, шестаго или осмаго дне, и тако крещати его: но в час, в оньже родися, токмо омыти его, и абие крестити, да не скончается непросвещен. Пять бо месяцей непраздныя, аще случится от некия язвы младенца уязвити, яки убийству по законом и правилом повинни суть: кольми паче суда подобает избегати рожденных, да не непросвещени скончаются.

Молитва, во еже назнаменати отроча, приемлюще имя в осмый день рождения своего.

По кн.: Требник. Београд, 1982.